+86-574-63516612 cxhengcheng@cxhengcheng.com
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Цики Хенгцхенг Металворк Цо, Лтд

Додај: Но.1666 Зхангкин Нортх Роад, град Ксиаолин, Цики Цити, Зхејианг Провинце, Кина

Контактирајте нас: Цхен Цхен

Тел: + 86-574-63516612

Факс: + 86-574-63516768

Мобилни: + 86-13958260606

Е-маил: цкхенгцхенг@цкхенгцхенг.цом

Изложба
Dom > Изложба > Sadržaj
Опрема за термичку обраду ковања
Sep 05, 2018

1. Важна карактеристика каљења калупа је да се унутрашњи и спољни зидови истовремено хладе. Стање протока унутрашњег и спољног материјала ковања је различито, тако да је пренос топлоте унутрашњег зида нижи од спољног зида, а облик вентилатора пресека ковања је такав да однос јединичног запремина унутрашњи зид до површине за размјену топлоте је увек већи од спољног зида, чак и ако је коефицијент топлотног преноса унутрашњег и спољног зида у близини, унутрашњи зид Хлађење је такође спорије од спољњег зида.


2. Када је фиксирана величина фиксирана, процес хлађења гашења ковања углавном се одређује температуром и протоком спавања.


3. Стање протока воде укључује и проток и смер протока. Јачина хлађења одљевака током каљења је одраз топлотне проводљивости и конвективног преноса топлоте површине ковања и воде.


4. Хлађење каљеног каљења је резултат комбинованог дјеловања површинског преноса топлоте и унутрашње топлотне проводљивости. Повећање чврстоће хлађења површине може убрзати брзину површинског хлађења.


5. Дебљина зида има велики утицај на хлађење, а тањи дебљина зида, то је већи утицај. Према томе, минимална дебљина зида треба се предузети током каљења, посебно одљевака са танко дебљином зида. Када се усвоје мере за повећање дебљине зида каљења, утицај на брзину хлађења треба у потпуности размотрити.