+86-574-63516612 cxhengcheng@cxhengcheng.com
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Цики Хенгцхенг Металворк Цо, Лтд

Додај: Но.1666 Зхангкин Нортх Роад, град Ксиаолин, Цики Цити, Зхејианг Провинце, Кина

Контактирајте нас: Цхен Цхен

Тел: + 86-574-63516612

Факс: + 86-574-63516768

Мобилни: + 86-13958260606

Е-маил: цкхенгцхенг@цкхенгцхенг.цом

Изложба
Dom > Изложба > Sadržaj
Да ли знате специфичан садржај техничког дизајна механичких делова?
Jun 26, 2018

Процесабилност

Добра израда значи да се дизајнирани механички делови могу производити у најкраћем року, уз најмању количину радне снаге и најниже трошкове производње, а могу се монтирати и растављати ради лакшег одржавања. Производња делова обично укључује фазе бланке производње, прераде резања, термичке обраде, монтаже и сл. Свака фаза је органски повезана и мора се у потпуности разматрати током дизајна. Машина заснована на титанима је вретено алатног алата, ротациони котао, вијчани вијак, машинска обрада, обрада ЦНЦ струготина, ручица за нож ручке, трака за главу за водећи производ компаније, професионално осигурање квалитета конструкције механичких дијелова када основни процес захтијева следећи аспекти!

1, структура делова и услови производње и скала за прилагођавање

Производни делови појединачне или мале запремине треба да у потпуности искористе постојеће услове производње. На пример, залихе зупчаника пречника веће од 600 мм тешко се склапају са заједничком опремом за ковање и треба да буду лијеване или заварене. У производима од једног дела или малим количинама, одливака или одковки се не смеју користити да би се избегли скупи калупи (посебно ковање) који повећавају трошкове дела. Ако не постоји алат за брусилицу, немојте користити методе топлотног третмана са високом тврдоћом на површини зуба и топлотном деформацијом.

2, разумна селекција бланки

Блокови за делове могу бити одливци, одковки, ваљани делови, заварени дијелови и штанцани дијелови. Одабир празних места треба узети у обзир величину производне серије, својства материјала и особине обраде. За одковке, слободно ковање је погодно за производњу појединачне или мале серије, а ковање је погодно за масовну производњу.

u=1134199795,567822801&fm=173&app=25&f=JPEG.jpg

3, структура и облик требали би бити једноставни и разумни

Што је сложенија структура и облик делова, теже је производити, сакупљати и одржавати, а што је већи трошак. Према томе, једноставне површине цилиндара, равне површине, коњуговане површине и њихове комбинације треба да се користе што је више могуће како би се смањио број површина за обраду. Подручје машинске површине треба да буде исте величине (пречник, радијус филета, величина и толеранција, пречник навоја, број навоја и насип, модул зупчаника итд.) Што је више могуће.

4, обезбеђује разумну тачност производње и храпавост површине

Ако је тачност производње превисока и вриједност храпавости површине је прениска, трошкови производње механичких делова битно ће се повећати. Према томе, под претпоставком задовољавања захтева за употребом, прецизност производње треба смањити што је више могуће и повећати вриједност храпавости површине.

5, да задовољи захтеве топлотне обраде

Да би се избегле деформације током термичког третмана, пуцања или смањивања квалитета обраде топлоте (као што су недовољна тврдоћа, мекане тачке, ниске чврстоће, танки или неуједначени слој угљеника итд.), Геометрија дијела мора бити једноставна, симетрична , а однос дужине до пречника не сме бити превелики. Извор концентрације напрезања, једнак попречни пресек, без оштрих ивица и оштрих углова, избјегавање извртања без отвора, отварање рупа и локални карбурзинг, нитрирање итд. Делови такође треба да имају довољно крутости. Да би ојачан филм не би био лако причвршћен, хладно равномерно и деформисано мало, постојао је одређени захтев за површинску храпавост делова.

6, размотрите процес монтаже и демонтаже

У дизајну треба узети у обзир да се делови лако монтирају и растављају, а радни опсег монтаже и демонтаже се може смањити колико год је то могуће, а такође треба размотрити и удобност и економичност руковања, монтаже, употребе и одржавања .