+86-574-63516612 cxhengcheng@cxhengcheng.com
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Цики Хенгцхенг Металворк Цо, Лтд

Додај: Но.1666 Зхангкин Нортх Роад, град Ксиаолин, Цики Цити, Зхејианг Провинце, Кина

Контактирајте нас: Цхен Цхен

Тел: + 86-574-63516612

Факс: + 86-574-63516768

Мобилни: + 86-13958260606

Е-маил: цкхенгцхенг@цкхенгцхенг.цом

Изложба
Dom > Изложба > Sadržaj
Да ли знате специфични садржај стандардизације дизајна механичких делова?
Jun 26, 2018

стандардизација

Стандардизација се односи на развој различитих стандарда за димензије, структурне елементе, особине материјала, методе испитивања, методе пројектовања и израду потребних дијелова за све који се посматрају. Уско повезана са стандардизацијом је генерализација делова и серијализација производа.

Генерализација се односи на минимизирање и спајање типова, величина и материјала производа, чинећи делове и компоненте чим заједничким у сличним производима различитих спецификација или чак различитих типова производа, како би се смањио број делова и компонената унутар компаније и поједноставити производњу. Управљање, и добити веће економске користи.

Серијализација се односи на величину и структуру одређеног броја оригиналних модела, а затим према захтеву, према одређеном правилу, да оптимизује комбинацију производних линија.

Стандардизација, генерализација и серијализација се колективно називају "триизацијама". Супериорност "Санхуа" се манифестује у:

1. Употреба стандардних структура и компоненти може поједноставити рад дизајна, скратити циклус дизајна и побољшати квалитет дизајна.

2. Лако је организовати специјализоване фабрике за кориштење напредних технологија за обављање специјализиране велике производње, осигурати квалитет производа и значајно смањити радну снагу, потрошњу материјала и трошкове производње.

3. Технички услови и стандардизација инспекцијских и испитних метода могу побољшати и побољшати квалитет делова и компоненти.

4, побољшана замена, лакоћа одржавања.

Стандарди везани за механички дизајн који су проглашени у Кини могу се подијелити на националне стандарде (ГБ, ГБ / Т), министарске стандарде (као што су ЈБ, ИБ, итд.), Професионалне стандарде и стандарде предузећа. Кина је приступила Међународној организацији за стандардизацију (ИСО), а многи нови национални стандарди усвојили су одговарајуће међународне стандарде. Код дизајнирања, стандарди требају бити имплементирани и усвојени.

u=1011983521,2398257973&fm=173&app=25&f=JPEG.jpg

Дизајн механичких делова

Процес дизајна производа је процес интелектуалне активности. Она оличава активности креативног размишљања дизајнера. Процес дизајна је процес који постепено приступа решењу и постепено побољшава. Следеће тачке такође треба навести током процеса пројектовања.

1, процес дизајна мора имати глобалну перспективу, не само да узима у обзир дизајн самог објекта, већ и дизајн објекта као система који се бави односом "човјек-машина-околина".

2, добар у коришћењу креативног размишљања и метода, обратите пажњу да размотрите различита решења, како бисте избегли ограничења проблема.

3. Свака фаза дизајна треба да има јасне циљеве, обратити пажњу на евалуацију и оптимизацију сваке фазе и пронаћи решења која задовољавају и функционалне захтеве и максималну могућу примену.

4, обратите пажњу на повратне информације и потребан радни циклус. Решавање проблема мора бити од апстрактне до конкретне, од парцијалне до свеобухватне, од неизвесности до сигурности.