+86-574-63516612 cxhengcheng@cxhengcheng.com
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Цики Хенгцхенг Металворк Цо, Лтд

Додај: Но.1666 Зхангкин Нортх Роад, град Ксиаолин, Цики Цити, Зхејианг Провинце, Кина

Контактирајте нас: Цхен Цхен

Тел: + 86-574-63516612

Факс: + 86-574-63516768

Мобилни: + 86-13958260606

Е-маил: цкхенгцхенг@цкхенгцхенг.цом

Изложба
Dom > Изложба > Sadržaj
Вјештине примјене ултразвучног тестирања за одковке и лијевање
Jul 27, 2018

Велики одливци и одковци играју важну улогу у производњи алатних машина, производњи аутомобила, бродоградњи, електрани, индустрији оружја, производњи челика и сл. Као врло важан дио, он има велики волумен и тежину, а његов процес и обрада је компликованија. Процесом који се најчешће користи прати се таложење ингота, ковање или преплитање и ливење и добијање потребне величине и техничких захтева од стране високофреквентног грејача како би се задовољиле потребе његових услужних услова. Због карактеристика своје технологије обраде, има и одређене вештине апликације за ултразвучно откривање недостатака одливака и отковака.

Прво, ултразвучно испитивање одливака

Због грубе величине зрна, слабе пропусности звука и мале односа сигнала и шума, тешко је открити. Он користи звучни зрак са високом фреквенцијом звучне енергије како би се пропагирао унутар ливења. Када дође до унутрашње површине или недостатака, он ће рефлектовати и пронаћи недостатке. Величина рефлектиране акустичне енергије је функција директности и својстава унутрашње површине или дефекта и акустичне импеданције таквог рефлектора, тако да се различити дефекти или акустична енергија рефлектују са унутрашње површине могу примијенити да се утврди присуство дефект, дебљина зида или површина. Дубинско ултразвучно испитивање мањих дефеката је широко коришћено методом без разарања, а његове главне предности су: Висока детекција осетљивости, може открити фине пукотине; има велику способност пенетрације, може открити одлитке дебелог дела. Главно ограничење је у томе што је тешко објаснити облик таласног одраза сломљених дефеката с комплексном величином контура и лошом директношћу; Пожељне унутрашње структуре, као што су величина зрна, микроструктура, порозност, садржај инклузије или фино диспергирани преципитати, такође ометају тумачење таласа; Поред тога, за тестирање је неопходно упућивање на стандардне блокове тестирања.

Друго, ковање ултразвучних испитивања

(1) Обрада ковања и чести недостаци

Отковци се ковани од вреће од кованог челика. Процес ковања обухвата грејање, деформацију и хлађење. Квашне дефекте могу се подијелити на лијевање дефекте, ковање дефекте и дефекти топлотног третмана. Кварење дефеката углавном су: остатак скупљања, отпуштање, укључивање, пукотина и тако даље. Дефекти ковања углавном укључују: преклапање, беле тачке, пукотине и друге дефекте топлотног третмана углавном су пукотине.

Преостали део скупљиве шупљине је да се рупа за скупљање у инготу није довољно за резање код ковања, а често се налази на крају ковања.

Губитост је интимност и празнина која се формира у инготу током очвршћавања и скупљања. Није у потпуности спојен због недовољног односа ковања током ковања, углавном у центру и главе ингота.

Укључења су инхерентно мешана, страни неметални умеци и метални углови. Унутрашња укључивања су углавном концентрисана у центру и главу ингота.

Пукотине укључују ломљење пукотина, ковање пукотина и пукотина за третман топлоте. Аустенитске челичне аксијалне интергрануларне пукотине су пукотине изазване ливењем. Неправилно ковање и топлотна обрада могу да створе пукотине на површини или језгру ковања.

Бела тачка је да ковање има висок садржај водоника, а хлађење након ковања је сувише брзо и растворени водоник у челику не може да побегне, што узрокује пуцање узроковано прекомерним стресом. Бела тачка је углавном концентрисана на средину великог дела ковања. Беле тачке се увек појављују у групама у челику. * к-Х9 [:

(2) Преглед метода откривања недостатака

Према временском откривању недостатака, откривање кварова за недостатке може се подијелити на детекцију недостатака сировина и откривање недостатака у производном процесу, прегледу производа и инспекцији током рада.

Сврха откривања недостатака у откривању и производњи недостатака сировог материјала јесте рано откривање дефеката, тако да се мјере могу предузети на вријеме како би се избјегао развој дефеката и пензионисање. Сврха инспекције производа је да обезбеди квалитет производа. Сврха инспекције током рада је надгледање недостатака који се могу појавити или развити након операције, углавном пукотине замора.

(3) Одабир услова детекције

Избор сонде

За ултразвучно откривање недостатака одљевака углавном се користи уздужна таласна сонда. Величина вафла је Φ14 ~ Φ28мм, а Φ20мм се често користи. За мање одљевке, мале сонде за вафу се обично користе за блиске терене и разлоге губитка спојева. Понекад, како би се открили дефект са одређеним углом нагиба на површини детекције, такође је могуће детектовати са опадајућом сондом са одређеном вредношћу. Код дефеката у великој мери, захваљујући утицају слепе зоне и блиског поља праве сонде, двострука кристална сонда се често користи за детекцију.

Зрно ковања је углавном мала, тако да се може користити виша фреквенција детекције, обично 2.5 ~ 5.0МХз. За отговоре са великом количином зрна и великим слабљењем зрна, како би се избјегао "шумски ецхо" и побољшао однос сигнала и буке, требало би одабрати нижу фреквенцију, генерално 1.0 ~ 2.5МХз.

201711201328224543117.jpg